Парламентът възложи на Сметната палата да извърши одит на „Български пощи“ от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 г.

Решението беше взето единодушно със 166 гласа "за" след разисквания по питането на народни представители от "Възраждане"

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Народното събрание възложи на Сметната палата да извърши одит за съответствие при финансовото управление на „Български пощи“ ЕАД за периода от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 година.

Решението беше взето единодушно със 166 гласа “за” след разисквания по питането на народни представители от “Възраждане” към вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова относно състоянието на “Български пощи” след хакерската атака. 

Предвижда се одитът на дружеството да започне от 23 май т. г. и срокът за внасяне в Народното събрание на окончателния доклад да е 29 август т.г.

По предложение на Халил Летифов от ДПС срокът за внасяне в парламента беше удължен с един месец, за да се извърши щателен одит и да не се “претупва” дебатът по резултатите от тази проверка, допълва БТА.

Във ваше правомощие е да възложите Сметната палата да извърши одит на “Български пощи”, обърна се вицепремиерът Калина Константинова към депутатите. Като принципал съм използвала всички правни механизми за проверка на състоянието на дружеството, това е начинът впоследствие да бъде потърсена отговорност от съответните лица, посочи тя.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж