Първи Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

За първи път на 9 февруари, от 19.00 часа, във Второ студио на БНР, ще бъдат връчени Годишни награди на Националната музикална класация БНР ТОП 20. Церемонията може да бъде проследена на живо от всички почитатели на българската поп и рок музика в ефира на програма „Хоризонт“ и онлайн на bnr.bg.

Наградите в шест категории са още един начин Българското национално радио, като обществена медия, водеща културна институция и музикален продуцент, да изрази своята подкрепа към артистите с ярко и открояващо се присъствие на българската музикална сцена.

Ще бъдат връчени Награди за най-много гласове от слушателите  и за най-дълъг престой под номер 1 в класацията.  Изкачването на върха на престижния чарт, определят всяка седмица слушателите на обществената медия и музикални редактори от всички програми на БНР, като техния вот може да бъде проследен на страницата на класацията https://top20.bnr.bg/. Ще бъдат присъдени и награди за най-добър дует или колаборация и за изгряваща звезда.  Музикалната редколегия на БНР също ще връчи своя приз.

Ето и номинираните за открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022

  • Група Остава – емблематичната българска банда отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум „Кислород“ и два големи концерта в Античния театър в Пловдив в Зала 1 на НДК, София; 
  • Рут Колева  – за големия успех с подписването на договор с водещата музикална компания Warner Music;
  • Любо Киров – за албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне на изпълнителя. 
  • Александър Петров – създател на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика. През 2022 Александър Петров беше в основата на  възраждането на група „ТАНГРА -3“. 
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж