„Пътна полиция“ провежда акция за използване на колани и каски

Полицията ще следи и за използването на обезопасителни системи и при превозването на деца в автомобилите

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

„Пътна полиция“ провежда акция по линия на Roadpol, насочена към контрол по използването на обезопасителни средства в автомобилите от водачи и пътници. Това каза инспектор Лъчезар Близнаков от отдел “Пътна полиция” към ГДНП по време на брифинг.

Акцията ще продължи до края на седмицата. Полицията ще следи и за използването на обезопасителни системи и при превозването на деца в автомобилите.

За цялата 2020 г. в страната са установени близо 100 хил. нарушения от този тип от водачи и пътници. “Стряскащи са цифрите от резултатите за предишни години. Хората трябва да осъзнаят, че коланите се поставят, за да се осигури тяхната безопасност”, допълни Близнаков.

„Продължаваме да установяваме пътници, които не знаят че имат задължение да слагат колани на задните седалки“, каза още той.

Близнаков добави, че глобата е 50 лева, както и отнемане на контролни точки, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж