Пътни строители излязоха за втори път на жълтите павета

Виолета Комитова отново покани собствениците на пътните фирми на разговор в МРРБ

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

За втори ден представители на строителния бранш с тежка техника блокират Триъгълника на властта в София. Националният им протест с механизация е втори, но това е петата демонстрация, с която искат държавата да им плати изработените от тях суми. По техни изчисления те възлизат на над 900 млн. лв.  

Организатор на недоволството е Българската браншова камара “Пътища”, откъдето вчера заявиха, че спират преговорите със служебния регионален министър арх. Виолета Комитова и поискаха оставката й. Оттам казаха, че ще търсят решение само със служебния премиер Стефан Янев, който обаче не ги прие и вчера.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/patisthari-izlizat-na-poreden-protest-tozi-pat-pred-ministerskiya-savet/
Строителите се заканиха, че ако не бъдат чути, протестът им ще стане постоянен, като са готови и на крайни мерки. Един от тях вчера заплаши, че ще изровят паветата в центъра на София, а от камарата заявиха, че ще направят лагер от фургони. Протестиращите споделиха, че някои от тях не са получавали заплата от месеци, други получават минимално възнаграждение, а трети получават редовната си заплата, но работодателите им са изтеглили кредити. Част от работниците са и притеснени за бъдещето на бранша и дали ще имат работа или ще бъдат принудени да си търсят друг начин на препитание.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж