Пътни строители от цялата страна излизат на национален протест заради спрени ремонти

Недоволството им е срещу това, че ремонтите на пътища са спрени заради задължения на Държавната хазна в размер на един милиард лева

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Пътни строители от цялата страна излизат днес на национален протест. Заплашват с блокади на ключови трасета.

Недоволството им е срещу това, че ремонтите на пътища са спрени заради задължения на Държавната хазна в размер на един милиард лева към пътностроителните фирми.

Във вторник премиерът Кирил Петков предложи вариант, в който те да получат 600 милиона лева или около 50% от парите веднага. Останалите суми обаче ще бъдат давани след актове на парламента и оценка на експерти дали наистина ремонтите са се извършвали.

Строителите ще се съберат в 9 часа пред парламента в София, а демонстрации и блокада на пътни артерии ще има в редица градове на страната. От браншовата камара “Пътища” поканиха премиера да се срещне с тях на площад „Народно събрание”.

Между 11:00 и 14:00 часа ще бъде блокирано движението по пътя Русе – Варна. Протестиращите подготвят блокада на Айтоския проход, затваряйки разклона на село Вресово и преминаването през Ришки проход.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж