Пътниците на Летище Пловдив ще летят до три нови дестинации

Пътници вече ще летят до лондонското летище Лутън, Меминген и Дортмунд

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

От днес от Летище Пловдив стартират три нови редовни полета. Те ще бъдат до Лондон (Лутън), Меминген и Дортмунт.

До Лондон ще се лети три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък. До Меминген – всеки вторник и събота, а до Дортмунд – сряда и неделя.

На Летище Пловдив вече е в сила зимното разписание. Този месец се изпълняват полети по разписание до Лондон (Станстед). Те са два пъти седмично, в понеделник и петък.

От декември полетите по тази дестинация ще се увеличат с още един, като към тях се добави и сряда.

На 18 декември стартират редовни полети до Дъблин, които ще се изпълняват всеки вторник и събота. От януари до март идната година летището се готви за чартърни полети от и до Тел Авив.

Вчера стана ясно, че държавата окончателно е загубила съдебната битка за новата част от перона на “Летище Пловдив” ЕАД. Пловдивският апелативен съд се произнесе в полза на частната фирма “Летище Пловдив” АД.

Така след съдебни дела, продължили шест години, цялото съоръжение – старата част от пистата от 61 752 кв.м., построена през 1982 г. и  47 420 кв.м., положени допълнително през 2009 г., излизат от активите на аерогарата.  

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж