Петър Москов: Целта на лустрацията е да направи България богата и независима

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Лустрацията е единственият начин за справяне с корупцията и бедността.

България е най-бедната страна в ЕС. Всички признават, че причина за това е огромната корупция, но премълчават, че тази корупция се поддържа от политическата и икономическата върхушка, чийто произход е свързан с бившата комунистическа партия и нейните репресивни служби. Тази червена аристокрация превърна корупцията в начин на управление, с който ограбва данъците на българите и унищожават всеки опит за свободно и независимо предприемачество. Докато тези хора са на върха на политическата и икономическата пирамида, всякакви законопроекти, реформи и предложения за промени ще остават само голи обещания и нереализирани намерения. Тези хора саботират всеки опит за изграждане на независими и ефективни институции и на свободна пазарна икономика. Те използват властта и държавните институции, за да задушават всяка икономическа инициатива, която може да създаде богати и независими граждани.  

Нужна е лустрация, която да освободи България от тази престъпна мрежа. КОД е единствената партия, която неотменно и последователно се бори за пълна икономическа и политическа лустрация. 

Нужна е промяна в Конституцията, която да позволи  със закон да могат да се налагат ограничения за участие в обществения и стопанския живот в страната на лица, ръководили, участвали и подпомагали дейността на режим, който е признат за тоталитарен, престъпен или човеконенавистен, както и за свързани с тях лица. КОД вече внесе такъв законопроект в НС и ще продължи да го внася във всеки следващ парламент, 

Целите на лустрацията са обърнати към бъдещето, а не към миналото. Тя е единственият начин за справяне с корупцията и бедността.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж