Петър Москов: На 3-ти март Русия капитулира пред Българя и съюзниците ни

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 3 март 1918г. Съветска Русия капитулира пред България, Германия, Австроунгарската империя и Османската империя с Брест-Литовския договор. 

Голяма заслуга за краха на Русия по южния фланг на Източния фронт има I-ва конна дивизия на ген. Иван Колев на Добруджанският фронт.

България участва в тази война с цел обединение в единна национална държава на историческите си земи и българското население, разпокъсано безогледно в резултат последователните усилия на Руската империя. Част от руската антибългарска дейност е подмолното дирижирането на решенията на Берлинския конгрес чрез тайни протоколи, както и провокирането на Сръбско-българската и Втората балканска (Междусъюзническа) война. Поставянето на Русия на колене в Брест-Литовск е акт на историческа справедливост и изиграва важна роля за съхранението на България като държава. Русия полага огромен дипломатически натиск за заличаването на българския суверенитет след ПСВ, но заради капитулацията и, не е допусната на преговорите от страната на победителите в Ньой и усилията и са неуспешни. Още повече, че впечатляващите български победи в Македония и Добруджа спечелват респекта на Британската империя, Франция и САЩ.  Тези победи доказват монолитността и силната културна идентичност на българската нация и впечатляват лично президента Удроу Уилсън – единствен наш защитник на масата за преговори в Ньой.

В светлината на тези безспорни събития, умишлено неглижирани от сервилната ни, проруска историография, 3 март се явява наистина като светла дата в българската национална история. Наш дълг пред новите поколения е да огласим историческата правда и да почетем имената на героите, сражавали се за свободна, единна и суверенна България.

Като част от кампанията ИСТИНСКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, партия КОД настоява:

  1. Столична община да приеме решение за преименуване на 36 СУ “ген. Иван Колев”
  2. Министерството на образованието да положи спешни усилия в българските учебници  да се изучава не руската пропаганда, а истинската българска история и всички национални герои да заемат почетно място в българската историческа памет.
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж