По 365 лева помощ ще получават бежанците, започнали работа (ВИДЕО)

За да се възползват от  интеграционната помощ, украинците трябва да са регистрирани в бюрата по труда

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

От днес украинските граждани с предоставена временна закрила, които са започнали работа ще имат право да получават по 356 лева за 3 месеца. Средствата ще се  предоставят от  Агенцията по заетостта за наеми и режийни от разходи.

Предприетите действия са част от мерките за трудова интеграция на украинските граждани у нас, като те се изпълняват чрез финансиране от европейски средства, за които се кандидатства чрез Агенцията по заетостта. По програмата са подсигурени малко над  46 милиона и 500 хиляди лева за наеми на жилища, режийни разходи и заплати за 3 месеца. Държавата е поела ангажимента да осигури на работодателите минимална заплата и осигуровките за 3 месеца при наемане на украински бежанци.

Работодателите, които иска  наемат украински бежанци  могат да подават заявления за включване чрез електронна платформа, достъпна през сайта на Агенцията по заетостта. На страницата са публикувани и всички необходими документи. Като част от изискванията към работодателите е да осигурят ментор на работното място, а наетите служители имат възможност да избират между пълно и непълно работно време. 

За да се възползват от  интеграционната помощ, украинците трябва да са регистрирани в бюрата по труда.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж