Грабеж с употреба на сила в условията на опасен рецидив  

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

           Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия И. Б. в извършването на престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ от НК и му наложи наказание 7 години и половина „лишаване от свобода“, което наказание, по силата на задължителната разпоредба на чл. 58а от НК, намали с една трета – на 5 години „лишаване от свобода“.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 08.09.2021 г., около 12:40 ч., в гр. София, ж. к. „Христо Смирненски“ е отнел чужди движими вещи – портмоне, съдържащо сумата от 2050 лв. от владението на С. А., с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това „сила“. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като И. Б. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година, изпълнението на която не е било отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два и повече пъти на „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер, ако поне едно от тях изпълнение на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК.

https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/58370-sofiyska-gradska-prokuratura-vnese-v-sada-obvinitelen-akt-za-grabezh-na-vazrastn

Съдът определи начален „строг режим“ на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.

           Подсъдимият е на 31 години, с основно образование.

           Присъдата e влязла в сила.В рамките на компетентността си СГП приведе в изпълнение наказанието „лишаване от свобода“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж