Подаваме e-заявление, без електронен подпис, за да гласуваме по настоящ адрес

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Избирателите, които желаят да гласуват по настоящ адрес в изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември, трябва да подадат електронно заявление. Това могат да направят чрез страницата на ГД „ГРАО“. За целта не е необходим електронен подпис, съобщават от Централната избирателна комисия.

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини: през интернет на адрес https://www.grao.bg/elections/ и чрез SMS. Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Адресът на избирателната секция може да се провери и през стационарен или мобилен телефон – на 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж