Показват филма „Слънчев бряг – експрес към ада“ в столицата

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Премиерна прожекция на филма „Слънчев бряг – експрес към ада“ ще има в столицата на 21 май 2023 г., неделя, в Културен център G8 Cinema от 18.00 часа. Това съобщи режисьорът Степан Поляков. Адресът е София, ул. „Гладстон“ No.8. Входът е свободен.

Както е известно, премиерата в Ловеч беше на 31 януари т.г. в кино „Космос“ и премина с голям успех.

Филмът разказва за концлагера край Ловеч, съществувал в периода 1959 – 1962 г. под официалната форма Трудово-възпитателно общежитие. Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова – Дункина и музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура. Жанрът на филма е докудрама – синтез на игрално и документално кино. Участват Марина Георгиева, Анастас Жайгаров, Ива Кирова, Йордан Петков – Дуньо и др. Музиката е на Митко Щерев и Валери Пастармаджиев. Продуценти са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа”. 

Трейлър виж ТУК

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж