Полицейска операция за спазване на ЗДП

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

9250 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 563  водачи и пътници. Съставени са 2596 фиша и 622 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол –10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 – с над 1,2 на 1000.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, а осмина са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2860 МПС и 3031 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 756 фиша и 180 АУАН.

Установени са трима водачи, които са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а трима – над 1.2 %.

Трима са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж