Полицейска операция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

9378 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 727 водачи и пътници. Съставени са 2630 фиша и 612 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем – с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 души, а двама са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1057 МПС и 1385 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 479 фиша и 70 АУАН.

Установен е един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила.

Двама са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж