Политологът Страхил Делийски: Проблемът е, когато политиката и властта бъдат сведени просто до технология

Той определи ИТН като "странен субект", чието поведение е функция на разбиранията на лидера им Слави Трифонов

Подобни
Новини

Петър Копринков
Петър Копринковhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.

“Проблемът не е, че някаква парламентарна група си говори и анализира технологията на политиката. По-големият проблем е, когато политиката и властта бъдат сведени просто до технология. Проблем е, че в политическия елит не се води друг разговор, освен технологичния”. Така коментира създалата се политическа ситуация в страната политологът Страхил Делийски.

Според него ГЕРБ и ДПС не са успели да намерят начин да разкажат смисъла от съществуването си на по-широк кръг от хора извън агитките си.

“Това е олицетворение на политическа импотентност, в която се търсят всякакви поводи за форма на истерия. Това не е политика, а реакция, предназначена само за техните фенски кръгове. Това няма да реши проблемите на ГЕРБ и ДПС с отварянето към обществото и към останалите политически субекти. Когато няма с кого да управляваш, защото никой не иска да управлява с теб, и да победиш на избори, какво от това”, коментира той.

Делийски определи ИТН като “странен субект”, чието поведение е функция на разбиранията на лидера им Слави Трифонов.

“Проблем е, че има не малко такива субекти в България, чието поведение е функция от характерологичните и психологически специфики на техните лидери или от взаимоотношението им с други източници на легитимност, предимно в сферата на големите пари. ИТН влязоха в политиката със символиката на разчистването и на разрухата. Може би като общество трябва да опитаме и такъв тип политически оферти, за да намерим най-подходящата”, анализира политологът.

В ефира на БНР, той посочи, че времето на червените линии е изтекло и ще трябва да се търсят пресечните.

“Очакванията на огромната част от избирателите е да бъдат представяни от политически елит, който мисли политически”, завърши Делийски.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж