Поляк се опита да пренесе метамфетамин пред Дунав мост 2

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Видин се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК за пренасяне през страната на наркотични вещества.

На 23.02.2023 г. полският гражданин С.Р., на 28 г., пристигнал на ГКПП Дунав мост 2 – Видин за излизане от Република България с управляван от него товарен автомобил. При проверка от служители на  Териториална дирекция „Митница Русе“ е установено, че в задната част на товарния отсек на камиона се превозват чували с кучешка храна от различни марки. В черен чувал и 6 броя пликове с надпис „Enjoy Adult Dog Food“ са установили прозрачни полиетиленови пакети, съдържащи вещество с кристална структура с общо тегло 3 608.39 гр. При направен тест веществото е реагирало на метамфетамин.

С постановление на разследващия орган полският гражданин, управлявал превозното средство, е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната без надлежно разрешение високорисково наркотично вещество.

С.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж