Портретния документален филм „Моята съдба е операта“

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.


„БНТ Представя“ академик Пламен Карталов с портретния документален филм „Моята съдба е операта“

Обществената телевизия води зрителите зад кулисите на Софийската опера и балет на 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Моята съдба е операта“, посветен на академик Пламен Карталов – дългогодишен директор на Софийската опера и балет, оперен режисьор и педагог.

В своя 50-годишен творчески път академик Пламен Карталов не спира да вдъхновява с неизчерпаемата си любов към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си. Във филма „Моята съдба е операта“ – с режисьор Димитър Шарков и оператор Пламен Герасимов – зрителите на Българската национална телевизия ще надникнат зад кулисите на Софийската опера и балет, където сред феерия от мащабни декори, красиви костюми и ярък грим са създадени завладяващи спектакли, които се играят с години.   

Как се управлява културна институция като Софийската опера и балет, по какъв начин се развива и образова публиката през годините и как се покоряват световните сцени – гледайте филма „Моята съдба е операта“ от поредицата „БНТ Представя“ тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж