„Последният залез“ преобрази площите на депото за неопасни отпадъци в Габрово

Спектакълът повдига темата за екологията под мотото „Икономия на средствата“

Подобни
Новини

Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .

Тазгодишното Габровско биенале повдигна темата за екологията под мотото „Икономия на средствата“.

Едно от официалните събития по повод откриването на 25-тото издание на биеналето бе танцово-театралният имърсив спектакъл „Последният залез“. Коста Каракашян, Антония Георгиева и Карлос Айер са режисьори на спектакъла.

„Последният залез“ избра алтернативно пространство за своя сцена и– Габрово, където отбеляза 3 вечерни представления при пълен капацитет. Успешната колаборация между режисьорите и танцьорите в този проект осъществи нови форми за комуникация със зрителите, които бяха въвлечени в силно сетивно преживяване и реагираха с овации за идеята.

Освен специално създадените декори в представлението присъстваха и много предмети от Депото, заделени и преобразувани в ефектни картини като “Симулираната реалност”, в която героите наречени Корпорацията манипулират зрителите да вярват, че климатичните промени са нещо, от което може да се предпазим.

Сред гостите бе Петко Койчев, директорът на Драматичен театър – Габрово , който съдейства на екипа с техническо оборудване, както и отличените с награди от тазгодишното Габровско биенале артисти от Украйна Дария Пугачова (носител на Голямата награда “Златен езоп” в раздел Съвременно изкуство в състав Даша + Жанар) и Денис Шантар (Награда на град Габрово за млад обещаващ автор).

Кампанията на проекта включва и портрети на артистите от „Последният залез“. Чрез тях те разказват повече защо са част от проекта и как са решили да застанат зад акцията на “Грийнпийс” – България за забрана на рекламите и спонсорството от компании за изкопаеми горива. Освен представлението публиката стана част и от онлайн образователна кампания за вредата от изкопаемите горива под формата на имейли изпратени от името на героите в представлението.

Танцовите артисти от спектакъла Искра Даскалова, Кръстьо Методиев, Селене Жирон и Карлос Айер се включиха и в социално-ангажираната картина номер 13 на Габровския карнавал “Зелен тец”, а за заключение на премиерата артистите се срещнаха с публиката в атрактивната “Симулирана реалност”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж