Повече българска музика ще звучи в ефира на БНР и БНТ

Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Повече българска музика да звучи в ефира на БНР и БНТ. Тази тема беше обсъдена на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите.

Партията “Възраждане” предлага законът да задължава БНР и БНТ 50% от музиката в ефира им да е българска. Генералният директор на БНР Милен Митев коментира, че радиото и сега се опитва максимално да подкрепя българските артисти.

“По принцип смятам, че трябва да сме предпазливи с едно законодателно изменение, което с административни мерки регулира нещо, което е в сферата на изкуството. Националното радио е склонно да подкрепи всяка една инициатива, която ще бъде в полза на българските артисти. Може би големият въпрос, който трябва да решим, е дали защитаваме всички български артисти на всяка цена, без оглед на това какви изразни средства са избрали, включително и езика, или защитаваме и българския език заедно с българската музика и заявяваме категорично, че квотата трябва да важи само за музика на български език”, заяви той.

След разгорещени спорове, повечето от участниците в заседанието на парламентарната комисия подкрепиха законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж