Повече средства ще се отделят в новата кампания  за ремонт на жилища за достъпна среда

Кампанията за кандидатстване започва от днес и ще продължи до 26 юни

Подобни
Новини

Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“

Повече пари за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с двигателни увреждания. Заради големия интерес бюджетът на държавната програма е увеличен с 500 000 лева, а срокът за кандидатстване и одобрение на проектите е по-кратък.

 За три години по националната програма е осигурена достъпна жилищна среда на 144 души в цяла България. Тазгодишната кампания за кандидатстване по програмата започва днес и ще продължи до 26 юни. Разликата е ,че до миналата година ,хората желаещи да се възползвате от кампанията е трябвало да предоставят писмо за подкрепа от Агенцията за социално подпомагане . От тази година проверката ще се осъществява по служебен път”, заявиха от Министерството на труда и социалната политика. По програмата се отпускат до 8000 лева за лична мобилност и до 100 000 лева за достъпна жилищна среда. Одобрените проекти трябва да бъдат завършени до края на годината.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж