Позиция на ЛЕВИЦАТА! за преместването на Паметника на Съветската армия

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

„ЛЕВИЦАТА!“ категорично се обявява против опитите за заличаване на историята, като се премахне историческия Паметник на Съветската армия от Княжевската градина в София! 

Настояваме за прекратяването на процедурата по премахването на монумента. Това е акт на безумие, на подчиненост на конюнктурни зависимости и на преиначаване на българската история!

Взетото решение от общинската комисия по образование и култура на Столична община за преместването на мемориала е израз на политическа вулгарност, историческа неграмотност и дива омраза.

Лансирането на тезите за „руска окупация” на България през 1944 г., отричането на основната заслуга на Русия за Освобождението на България през 1878 г., както и пропагандирането на ненавист към всичко руско, започва да приема вид на възстановяване на фашистка идеология и човеконенавистни нацистки идеи.

Преди да вземат това решение гласуващите най-малко е трябвало да прочетат повече и да научат, че мемориалите в Европа, посветени на победата на Съветската армия срещу нацизма, са над 4,000. Само в Берлин те са 12 и германската държава поддържа и пази тези паметници с държавни средства, в Унгария са над 900 и т.н. 

Призоваваме инициаторите на тези предложения да се осъзнаят и да стъпят на земята, да престанат да изопачават историята, да внасят разединение в българското общество и вече десетки години само да рушат и нищо да не изграждат!

Днес битката за десния избирател минава през трупа на историята!

В случай, че не се съобразят и все пак гласуват това решение, ние от „ЛЕВИЦАТА!“ ще се обърнем към Областния управител на София-град с призив да защити Паметника на Съветската армия в Княжевската градина. Монументът е държавна собственост и е недопустимо неговото премахване или преместване!

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ апелираме за мирен протест на 9 март в 8:30 часа пред сградата на Столичната община (събитието е заявено). Призоваваме всеки българин с гражданска доблест и историческа памет да се присъедини към нашето несъгласие с поругаване на българската история. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж