ПП АБВ получи благодарност за оказана помощ

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

ПП АБВ получи висока оценка и благодарност от Файсал Мекдад, министър на външните работи и емигрантите на Сирия, за оказаната помощ за пострадалите от земетресенията сирийски граждани, в официално писмо до председателя на партията Румен Петков. Писмото бе връчено от Орас Махмуд – управляващ посолството на Сирия у нас. 

В текста на писмото се казва: „..Тъй като ние високо оценяваме вашите хуманитарни действия и позиции и вашите безценни усилия в тази посока,  ви окуражаваме да увеличите усилията си и сплотяване на международната подкрепа, настоявайки незабавно сваляне на санкциите над сирийските граждани, за да може те да имат достъп до необходимата ни международна хуманитарна помощ с цел борба от последствията след земетресението и ускоряването на усилията за възстановяване на сектори, жизнено важни за живота на сирийските граждани – здравни грижи, храна и подслон за засегнатите в засегнатите райони..“

На среща с евродепутата Петър Витанов Румен Петков му предостави писмото от Файсал Мекдад, като подчерта необходимостта ЕС незабавно да ангажира всички възможни институции и организации в помощ на пострадалите от унищожителното земетресение в Сирия, както и да премахне санкциите, които касаят най-спешните доставки за бедстващите хора. Витанов даде уверения, че ще бъдат предприети необходимите действия още през тази седмица, а въпросът вече е представил пред европейските институции, с настояване за незабавното му решаване.

На среща с Орас Махмуд – управляващ посолството на Сирия у нас, Петков отново заяви принципната позиция на АБВ срещу налаганите двойни стандарти на международно равнище. 

Срещата между Румен Петков и временно управляващия посланик на Сирия у нас Орас Махмуд бе организирана със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник в АБВ по отношенията с арабските държави.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж