Правителството прие вътрешно компенсирани промени в бюджета на МОСВ

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министерският съвет на Република България прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2022 г.

С извършената промяна на бюджета се предвижда увеличение на разходите за персонал за 2022 г. по бюджета на Министерство на околната среда и водите на стойност 1 900 000 лв., които ще бъдат осигурени за сметка на планираните средства по Централния бюджет.

Увеличението е във връзка с чл.1 ал.5 т.6.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. (обн. ДВ. бр.18 от 4 март 2022 г., изм. и доп. ДВ. бр.52 от 5 юли 2022 г.) със Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и засяга увеличение на възнагражденията на заетите в Националния институт по метеорология и хидрология.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж