Правителството призна схемата за електронна идентификация, разработена от „Евротръст технолъджис“ АД

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Със свое решение правителството призна схемата за електронна идентификация, разработена от „Евротръст технолъджис“ АД и възложи на министъра на електронното управление да уведоми Европейската комисия.

Схемата за електронна идентификация, разработена от „Евротръст технолъджис“ АД, премина през партньорската проверка на държавите – членки на Европейския съюз, съгласно Решение за изпълнение (ЕС) № 2015/296 на Комисията, както и през проверка, извършена от междуведомствен екип, специално назначен за целта.

С правителственото решение се посочва, че средствата за електронна идентификация, издавани в рамките на схемата, трябва да бъдат интегрирани със Системата за електронна идентификация, изградена и поддържана от Министерството на електронното управление и с националния eIDAS възел, съгласно чл. 5, ал. 3 от Закона за електронното управление.

С признаването на схемата ще се създадат условия за сигурна електронна идентификация на българските физически и юридически лица при заявяване на електронни административни услуги; ще се осигури взаимодействие по електронен път между гражданите, бизнеса и публичните органи в България; ще се увели ефективността и ползването на обществените услуги; ще се гарантира правната сигурност при електронните трансакции, а също така ще се осигури достъп и до трансгранични онлайн услуги, предоставяни от органите от публичния сектор на територията на Европейския съюз.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж