Празнична програма на БНТ 1 за Трети март

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Специално издание на „Денят започва“, празничен блок „Духът на България“, игрални филми, документални и музикални продукции в ефира на обществената телевизия

Навръх националния празник на България Трети март БНТ 1 предлага на своите зрители тематична програма със специално издание на сутрешния блок „Денят започва“, празничен блок „Духът на България“, игрални филми, документални и музикални продукции. 

На Трети март сутрешният блок „Денят започва“ по БНТ 1 с водещи Христина Христова и Симеон Иванов е с начален час в 6:55 ч. Христина Христова ще приветства зрителите на обществената телевизия в специалното изнесено студио в Регионалния исторически музей в град Стара Загора, а Симеон Иванов ще посрещне своите гости в студиото на БНТ.

Денят на Трети март ще започне от София и Стара Загора – два часа, в които ще разкажем неизвестни или забравени истории за Българското опълчение и Старозагорската епопея, в която то прави своето бойно кръщение“, споделя водещата Христина Христова.

Празничният блок „Духът на България“ започва в 9:10 ч. Водещите на „100% будни“ Надя Иванова и Стефан А. Щерев и водещият на „Култура.БГ“ Димитър Стоянович ще бъдат със зрителите на обществената телевизия до обедната емисия новини „По света и у нас“.

В 11:00 ч. Българската национална телевизия ще излъчи пряко от паметника на Незнайния воин в София военен ритуал за издигане на Националния трибагреник. 

В 13:00 ч. зрителите на БНТ 1 ще гледат празничния спектакъл „Честита Свобода!“ с участието на емблематични български изпълнители и актьори, сред които Лили Иванова, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Маргарита Хранова, група „Фондацията“, Валентин Танев, Силвия Лулчева, Валери Йорданов, Владимир Пенев, Мариус Донкин и др.

В 14:15 ч. програмата продължава с историческата драма „Денят на владетелите“ на режисьора Владислав Икономов, а в 16:30 ч. следва телевизионният филм „Комитски времена“. В 17:30 ч. БНТ 1 ще излъчи тържествен концерт с участието на Гвардейски представителен духов оркестър, Софийска филхармония, Национален филхармоничен хор, Детски филхармоничен хор, ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

В 18:30 ч. Българската национална телевизия ще излъчи пряко от площад „Народно събрание“ в София тържествената заря-проверка по случай националния празник Трети март.

В 19:15 ч. е началният час на документалния филм „Баба Тонка. Отвъд легендата“, а в 20:45 ч. започва музикалният филм„Вазовите песни“ на режисьора Димитър Шарков – проект на БНТ с най-обичаните песни по стихове на Иван Вазов. В 21:45 ч. следва филмовата класика по едноименния разказ на Николай Хайтов „Козият рог“ на режисьора Методи Андонов.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж