Предаването „Джинс“ отбелязва своя 150-и юбилеен брой в ефира на БНТ

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

На 18 март, събота, от 11:30 ч. по БНТ 1 единственото предаване за генеалогия и родова памет – „Джинс“ – ще отбележи своя 150-и юбилеен брой в ефира на обществената телевизия. Празничното издание е посветено на рода на Ботевото „първо либе“ Мария Пулиева. 

Неин син е звездата на Народния театър „Иван Вазов“ – актьорът и режисьор Сава Огнянов, свързал живота си с Жозефина Шмаха, дъщеря на чеха Йозеф Шмаха, който е първият главен артистичен директор на Народния театър.

Българската национална телевизия ще срещне зрителите с Живка Лазарова – правнучка на Сава Огнянов и Жозефина, която ще разкаже за своите предци и знаменития ѝ род, в който са вплетени Евлоги и Христо Георгиеви, Христо Ботев, Хаджи Беро от Жеравна и Александър Огнянов – министърът, прерязал пъпната връв на новородения Симеон Сакскобургготски.

Гледайте „Джинс“ всяка събота от 11:30 ч. по БНТ 1

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж