Предлагат проект на нов извънреден орган за националната сигурност

Срещу рисковете за икономическата и финансовата система

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Предлагат проект на нов извънреден орган за националната сигурност. Начело на Междуведомствения съвет, който ще брани държавата от рискове за икономическата и финансовата системи, застава финансовият министър Асен Василев.

Новият орган ще бъде конструиран чрез специален закон – за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата, съобщи БНР.

В Междуведомствения съвет  ще влязат заместник-министрите на правосъдието, външните и вътрешните работи, на икономиката и индустрията, зам.-директорите на НАП и ДАНС. Той ще бъде консултативен орган към Министерския съвет.

Извънредността се състои в следното – включването в един от двата национални списъци ще е основание за започване на проверка по Закона за противодействие на корупцията, и най-важно – отнемане на незаконно придобито имущество.

Т.е. замразяване на активи, дейност и спиране на изпълнението на договори може да става без да има постановена присъда.

Засега проектозаконът няма одобрение на коалиционните партньори. 

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж