Предложението на Френското председателство за РСМ е изпратено до НС (ВИДЕО)

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Предложението на Френското председателство за решение по наложеното от България вето за започване на преговори на РСМ за членство в ЕС е изпратено до Комисията по външна политика в НС. 

От парламента на този етап не дават повече информация за съдържанието на документа. 

Вчера началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова каза, че с решение на Министерския съвет са задължили всички органи на изпълнителната власт, когато има ново предложение за Република Северна Македония (РС), незабавно да го входират в Комисията по външна политика на Народното събрание. Тя трябва да има последната дума дали приема, или отхвърля дадено предложение.

От парламента на този етап не дават повече информация за съдържанието на документа, изготвен от екипа на Емануел Макрон. Както и дали в него действително фигурира предложение България да вдигне ветото върху членството на Скопие в ЕС. От седмици по тази тема има различни спекули в публичното пространство.

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обвини премиера Петков в национално предателство по въпроса.

Седмица по-рано той обяви, че ИТН излиза от управляващата коалиция, като посоченият мотив бе именно РС Македония.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж