Председателят на СОС: Няма да увеличаваме цената на билетите за градския транспорт

Той заяви, че е получено предложение за това от началника на кабинета на министъра на финансите

Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета за градски транспорт, защото не там е решението на финансовите проблеми. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

Той разказа, че е получил писмо от началника на кабинета на министъра на финансите, в което се казва, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите в София.

“Това, честно казано, не очаквахме дотам да се стигне и няма как да приемем, и те го знаят много добре. При тази инфлация, увеличени разходи за семействата за ел. енергия и горива няма как да им прехвърлим с увеличението на транспортните билети и карти щетата за София от 143 млн. лв., които не достигат.  Това е несправедливо”, заяви още Георгиев.

“Проблемът е, че тарифна политика ще има, но градски транспорт може и да няма. Тук това, което правим ние е, че продължаваме да увеличаваме парите на софиянци, които са в бюджета, да отиват по-голяма част от тях в транспорта. Проблемът е, че правителството ни дава съвети, които знае, че ние не можем и не бива да изпълним”, каза още Георги Георгиев.