Представиха в Турция възможностите за инвестиции в страната ни

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Министърът на енергетиката Росен Христов посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията Smart solar technologies, която се занимава и с проектиране и строителство на соларни паркове.

Снимка: Министерство на енергетиката

Той разгледа производствения процес, който ангажира над 800 човека и е фокусиран до най-малкия детайл. В разговор с изпълнителния директор на компанията Халил Демирдаг Христов представи възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия.

По думите му то е сред приоритетите на сегашното ръководство на Министерството на енергетиката.

“В България имаме нужда точно от такива високотехнологични производства, които акцентират на качеството. Имаме условия и за изграждане на соларни паркове, които със съвременните технологии могат да бъдат изключително ефективни”, каза Росен Христов.

Снимка: Министерство на енергетиката

При обиколката в завода министърът имаше възможността лично да тества издръжливостта на панелите със симулация на удар от градушка с размерите на яйце.

В Истанбул министърът на енергетиката посети и емблематичната българска църква “Св. Стефан”. Там той бе посрещнат от архимандрит Харалампи, който разказа впечатляващата история на храма и му подари икона на Свети Стефан.

Снимка: Министерство на енергетиката
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж