Представители на Община Варна и на Върховния комисариат на бежанците проведоха среща

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Подкрепата, предоставяна на бежанците във Варна през настоящата година обсъдиха на поредна среща днес секретарят на Община Варна Нора Момчева и Седа Кузуджу, председател на Агенцията за бежанците на ООН, Хайонг Ким – съветник по координацията между агенциите на ООН, и Борис Чеширков – съветник „Комуникации“ към Върховния комисариат на бежанците.

Хората, които напуснаха родината си, станаха част от нашата общност и ангажимент на общината е да се грижи за тях. Затова и ние предоставяме всички услуги, които касаят бита на хората – здравни услуги в общинските ДКЦ-та, социални услуги, включително психологическа подкрепа. За децата бе осигурена възможност за образование в общинските училища, детски градини ясли, възможност да посещават безплатно заедно с българските си връстници школите на Общинския детски комплекс, обясни Нора Момчева.

Във Вашия регион има между 10 и 12 000 украинци и движението на хора продължава. Местните и областните власти имат ключова роля и ние искаме да продължим да работим с Вас, каза Седа Кузулидж. Тя подчерта, че помощта от Община Варна е високо оценена от организацията и ще бъде споделяна на големи световни форуми. По време на срещата бяха обсъдени и бъдещи действия за помощ и адаптиране на деца и възрастни хора със специални потребности.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж