“Преговорите за правителство”: Запазваме единната си позиция спрямо РСМ

Това записаха участниците в подготовката на коалиционното споразумение за съставяне на новата управляваща коалиция

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

България запазва единната си позиция спрямо Република Северна Македония (РСМ). Това записаха участниците в подготовката на коалиционното споразумение за съставяне на новата управляваща коалиция.

Отношенията с РСМ бяха оставени за края в дебата по външната политика на следващото правителство. В него участваха Кирил Петков, Даниел Лорер и Асен Василев от “Продължаваме промяната”, както и представители от БСП, ИТН и ДБ.

В продължение на около 40 минути участниците уточняваха основните точки от двустранните ни отношения с РСМ. Още в самото начало на дискусията Вигенин призова изрично да се подчертае, че “България запазва досегашната си политика и че се придържа към Рамковата позиция, приета от парламента през ноември 2019 г.” От “Продължаваме Промяната” на няколко пъти се опитаха да не включват изрично в текста Рамковата позиция, но в крайна сметка се запази формулировката, че България запазва досегашната си позиция по отношение на РСМ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж