Прекрасен свят и ден на маймуните по VIASAT NATURE 

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Няма да можете да откъснете очи от Viasat Nature през декември! С предавания като „Америка: Сезони в дивата природа”, „Величествената Африка”, „Шотландия: Година сред дивата природа” и много други, откриваме в какъв прекрасен свят живеем, оптимистично място, където всеки и всичко може да процъфтява. Още от първия ден на месеца. 

На 20 декември ще отбележим Деня на маймуните със забележителна поредица от документални филми, показващи най-симпатичните и най-умните сред всички тях, включително: Царството на мечите макаци, Тайното маймунско царство на Китай и Трудно оцеляване: Емблематичните животни на Китай.

А всяка неделя от 17:00 часа продължават срещите ни с Йоркширските ветеринари в най-новия им 11-ти сезон. 

Copyright © Blue Ant International

Рубрика: Прекрасен свят

Всеки ден през декември, от 19:00 часа

Присъединете се към нас през тези празнични дни и приветствайте връзката на човечеството с природата; възхитете се от красотата и разнообразието на Земята и нейната сила да се възстановява и обновява. 

Гледайки през очите на природата с „Америка: Сезони в дивата природа”, „Величествената Африка”, „Шотландия: Година сред дивата природа” и много други, откриваме в какъв прекрасен свят живеем, оптимистично място, където всеки и всичко може да процъфтява.

Видео за рубриката Прекрасен свят – по Viasat Nature – всеки ден през декември 

Copyright © Earth Touch

Рубрика: Ден на маймуните

Вторник 20 декември от 19:00 ч.

Празнуваме Деня на маймуните със забележителна поредица от документални филми, показващи най-симпатичните и най-умните сред всички маймуни, включително: 

Царството на мечите макаци (The Kingdom of the Stump-Tailed Macaques)

Тайното маймунско царство на Китай (China’s Secret Monkey Kingdom)

Трудно оцеляване: Емблематичните животни на Китай (Rare Survivors: China’s Iconic Wildlife)

Проследяваме живота на група от 60 мечи макаци на отдалечен планински връх в Южен Тайланд, люлеем се по клоните заедно с един от най-застрашените примати в света – белоглавия лангур – в китайския природен резерват Чонгзуо.

Също така преоткриваме източния черен гибон в Южен Китай, който в продължение на 50 години се е считал за изчезнал.

Copyright © All3Media

Йоркширският ветеринар

Продължава от неделя, 4 декември в 17:00 ч.

Сезон: 11

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ животински свят

Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet

Година: 2020

Следим цялата драма, смеха и сълзите в два натоварени ветеринарни кабинета. Питър Райт, който е обучен от Джеймс Хериот – най-известния ветеринарен лекар в света – сега ръководи кабинета на стария си ментор в Търск, докато бившият му партньор Джулиън Нортън работи в близкия Бъроубридж. 

Смесените кабинети стават все по-редки, но работата на Питър и Джулиън, подпомагани от техните специализирани екипи от ветеринари и медицински сестри, включва грижа за популярни и екзотични домашни любимци, селскостопански животни и диви животни. Те се сблъскват също с всякакви колоритни личности, от деца и мили стари дами до внушителни и прями йоркширски фермери. 

Следваме ветеринарите до по-отдалечени ферми, на фона на впечатляващата и непрекъснато променяща се природа на Йоркшир; каквото и да е времето, йоркширските ветеринари продължават традицията на Хериът да лекуват всички същества – и големи, и малки.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж