Премахват левия завой на бул.”Ал. Малинов” към ул. “Анна Ахматова”

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

От сряда премахват левия завой от бул. “Ал. Малинов” към ул. “Анна Ахматова”, в посока “Цариградско шосе”.

Според директорът на Дирекция “Управление и анализ на трафика” в Столичната община инж. Димитър Петров това се налага заради високия травматизъм в следствие на този завой, като през последните 2-3 години са станали над 10 тежки катастрофи с 9 ранени.

“Той е на изчакване, изключително слабо интензивен, но води до тежки инциденти заради несъобразителността на някои водачи”, мотивира той решението за промяната в ефира на БНТ.

Петров твърди, че тази промяна ще доведе до подобряване на движението по “Александър Малинов” и уточни, че на час желаещите да направят ляв завой, са 50 водачи.

“Алтернативният маршрут е през бул. “Андрей Сахаров” и ул. “Димитър Доспевски”, който дублира “Ал. Малинов“, посочи той и добави, че има още един такъв – пътният възел с “Цариградско шосе”.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж