Първо заседание на служебния кабинет в четвъртък, часове преди това бяха назначени нови 25 зам.-министри

Сред новите имената се открояват старите кадри Теодора Генчовска и Еленко Божков, а сред освободените е Тома Белев

Подобни
Новини

Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.

В четвъртък ще се проведе първото заседание на служебния кабинет. Традиционно началото му е в 10 часа. Към този час дневният ред не е известен и не се знае какви точки ще гледа правителството.

Часове преди това служебният премиер Гълъб Донев назначи 25 заместник-министри. Сред новите лица се открояват старите кадри Еленко Божков и Теодора Генчовска. Генчовска, която беше външен министър в кабинета “Петков”, сега отива като зам.-министър в Министерството на отбраната, заедно с Катерина Граматикова.

В Министерството на труда и социалната политика като заместник-министри са назначени Надя Клисурска-Жекова, проф. Емил Мингов и Наталия Ефремова.

В едно от най-тежките министерства – това на енергетиката, за зам.-министър е назначен енергийният експерт Еленко Божков. Той е бил член на ДКЕВР. От 1995 до 1997 е заемал длъжността Главен секретар на Министерството на енергетиката. Божков е бил изпълнителен директор на “Енергопроект” и член на Надзорния съвет на “Енел-Марица Изток 3”. По времето на кабинета “Петков” Божков беше известен с критичната си оценка относно енергийната политика на правителството на четворната коалиция.

https://xn--b1amte3c.xn--90ae/elenko-bozhkov-energijnata-ni-politika-ne-struva-pet-pari/

Премиерът Донев днес освободи от длъжност и 25 зам.-министри, сред които се открояват имената на Тома Белев, който изпълняваше тази функция в Министерството на околната среда и водите, бившият кмет на район “Средец” и зам.-министър в екоминистерството Мария Ачкова, Весела Кондакова от културното министерство, Момчил Неков и Стефан Бурджев от земеделското министерство, Белев бе от министър от „Демократична България“.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж