Премиерът Кирил Петков поздрави Еманюел Макрон за преизбирането му за президент на Франция

Макрон събира 58,2% от подкрепата на избирателите, а Марин льо Пен - 41,8% от вота

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

Министър-председателят Кирил Петков поздрави Еманюел Макрон по повод преизбирането му за президент на Франция. 

“Поздравления за преизбирането Ви за президент на Франция, Еманюел Макрон. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с вас в една по-обединена и по-силна Европа”, написа в социалната мрежа Туитър премиерът Петков.

В неделя вечер Френският институт за изследване на общественото мнение (ИФОП) и други водещи социологически агенции потвърдиха данните за победа на Макрон във втория тур на президентските избори над съперничката му Марин Льо Пен, допълва БТА.

Макрон събира 58,2% от подкрепата на избирателите, а Марин льо Пен – 41,8% от вота. Преди 5 години Макрон отново победи Льо Пен, но с двойно по-голяма разлика в резултата. Късно снощи преизбраният президент произнесе победната си реч на фона на Химна на Европа, пред събралото се множество.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж