Премиерът Петков за Шенген: Изпълнили сме изискванията, но ни нямат доверие

По-добър контрол на границите и пресимчане на контрабандата са основни цели по пътя на приемането ни в Шенгенското пространство

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

България е изпълнила изискванията за приемане в Шенгенското пространство “номинално”, но трябва да се подобри ефективността й по отношение на контрабандата. Това заяви премиерът Кирил Петков след среща с премиера на Нидерландия Марк Рюте пред български журналисти.

“Нямат ни доверие, защото се оказва, че през годините много от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали. Сега трябва да изградим и да покажем доверие. Новото българско правителство ще покаже, че прави това, което обещава” – заяви Петков.

По думите му България трябва да подобри контрола по границите си като част от стъпките към печелене на доверие на европейските партньори и приближаването до Шенген.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж