Президентът Радев връчи мандат за съставяне на правителство на “Продължаваме промяната” (СНИМКИ)

"Ако не постигнете законови промени в прокуратурата и съделната власт през първите 100 дни, коалицията няма да успее", обърна се държавният глава към ПП

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Президентът на България Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия – “Продължаваме промяната”. Предложеният за премиер Кирил Петков върна мандата незабавно и връчи на държавния глава папка с проектокабинет, която съдържа имената на министри, техни заместници и вицепремиери, които бяха дискутирани с останалите коалиционни партньори през последните дни.

Снимка: NewsOne

“Върху вас и партньорите ви пада отговорността да реформирате порочния властови модел на тоталитарно управление. Да се справите с корупцията и беззаконието. Да изхвърлите задкулисието от държавата. Вие се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите. Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората. Ако не постигнете промени в прокуратурата и съдебната власт през първите 100 дни, коалицията няма как да спечели битката за България”, обърна се Радев към представителите от “Продължаваме промяната”.

Снимка: NewsOne

Другите важни приоритети пред новата изпълнителна власт, които президентът очерта, бяха битката с бедността и защитата на българските национални интереси в системата на международните отношения. От “Продължаваме промяната” обявиха, че няма да губят никакво време в стремежа да изпълнят обещаното, залегнало в коалиционното споразумение.

Снимка: NewsOne

“Идвайки насам една гражданка ни каза, че сме я накарали да повярва отново. Вие започнахте промяната преди месеци на площада, време е след 32 години народът да се почувства, че управниците се грижат за него. Време е българите в чужбина да видят, че българите се грижат за него, бабите и дядовците ни да видят, че страната ни може да е място за справедливи старини. Уверявам Ви, че ще вкараме всичките си усилия тези обещания да станат реалност. Всеки ден е важен, няма да губим нито ден и час”, обърна се Кирил Петков към държавния глава.

Снимка: NewsOne

Той изрази надежда, че още в понеделник правителството ще бъде факт и ще издържи пълен мандат от 4 години. Точният състав на Министерския съвет ще стане ясен по-късно през деня.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж