Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е сред основните приоритети. От месец януари безплатното новинарско приложение на обществената телевизия – BNT NEWS – е с нови и още по-удобни функционалности за всички потребители на iOS и Android мобилни устройства.

За да не пропускат емисиите „По света и у нас“ – новините с най-високо обществено доверие в България, водещите публицистични предавания и коментарни студиа в телевизионния ефир у нас – тези на Българската национална телевизия, обновеното приложение BNT NEWS дава възможност за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез него хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

В усъвършенстваната версия на новинарското приложение BNT NEWS – чрез функционалността „Моите новини“ – потребителите могат да се абонират за нотификации за новини в избрани от тях рубрики, като персонализират броя и честотата на тяхното получаване. Всички важни известия вече са събрани на едно място и така потребителите могат да проследяват още по-лесно предпочитаните от тях теми, като ги достъпят в удобно за тях време.

В мобилното приложение BNT NEWS потребителите могат да се възползват и от иновативната технология „Чуй новините“. Полезната функционалност, интегрирана за първи път в българското онлайн пространство в сайта BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, е развита на база изкуствен интелект, който чете новините вместо потребителите, като им позволява да се информират, без да прекъсват останалите си дейности в ежедневието.

Традиции, устойчивост, иновативен технологичен подход – новинарският сайт на Българската национална телевизия BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS са естественото дигитално продължение на „По света и у нас“. От 1960 г. новинарските емисии на обществената телевизия запазват името си непроменено, а водещите се превръщат във вдъхновение и еталон за подражание на поколения зрители и колеги журналисти.

Целият творчески, информационен и технически ресурс на „По света и у нас“ генерира ексклузивно мултимедийно съдържание за сайта BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS. Съдържанието се създава от екипа на „По света и у нас“, но 80% от него е различно от ефирното. Освен проверени факти, новини в развитие и репортажи от горещи точки, сайтът BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS осигуряват лайв стрийм от всички важни събития, специални дигитални проекти, истории и анализи. BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS са 24/7-информационният канал на Българската национална телевизия.


Свалете приложението BNT NEWS за 
iOS или Android

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж