“Продължаваме Промяната” предложиха поправка в проекта си за помощ за Украйна след внесеното писмо от украинския посланик в парламента

Документът, депозиран в НС, е въз основа на разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски

Подобни
Новини

Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко. Това съобщи председателстващият заседанието и заместник-председател на Народното събрание Мирослав Иванов, който прочете писмото в пленарната зала.

Писмото, депозирано в НС, е въз основа на разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски. Българска делегация посети Украйна миналата седмица.

В писмото, внесено от посланика на Украйна, се изразява молба за предоставяне на следната помощ за страната му: продължаване на подкрепата за членство на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските граждани, бягащи от войната; осигуряване на възможност за изнасяне на украинското зърно във Варна; засилване на енергийното сътрудничество, в частност доставки на електроенергия от Украйна и природен газ; ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България; продължаване на доставките на хуманитарна помощ, в частност лекарства, дрехи, хранителни стоки. 

В момента депутатите обсъждат предоставянето на военнотехническа помощ на Украйна. Внесени са три проекторешения – от “Продължаваме Промяната” (ПП), ГЕРБ-СДС и “Демократична България”. Атанас Михнев, един от вносителите на проекта на ПП за помощ за Украйна, предложи редакционна поправка – да се даде мандат на Министерския съвет за “оказване на военнотехническа помощ на Украйна”, според официалното писмо, внесено днес от украинския посланик в парламента и съобразно възможностите на Република България.

Срамота е посланик да изпраща на друга държава писмо за решаване на вътрешнополитически проблеми, реагира Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, допълва БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж