„Продължаваме промяната“ публикува коалиционното споразумение

Структурата на бъдещия Министерски съвет предвижда министър-председателят да има петима вицепремиери

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

„Продължаваме Промяната” публикува официално на страницата си в интернет споразумението за съвместно управление на България в периода 2021-2025 г. Документът беше подписан от съпредседателите на ПП и от лидерите на всяка една от другите три формации – „Има такъв народ”, „БСП за България” и „Демократична България”.

Структурата на бъдещия Министерски съвет, който ще бъде излъчен от 47-то Народно събрание, предвижда министър-председателят да има петима вицепремиери.

„Продължаваме Промяната” предлага премиер, вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите, втори зам. министър-председател – по ефективното управление. ПП ще номинира също министрите на образованието и науката, на здравеопазването, на вътрешните работи, на отбраната, на транспорта и съобщенията, на иновациите и растежа, както и министър на културата.

„БСП за България” ще има вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, както и министри – на труда и социалната политика, на земеделието и на туризма.

„Има такъв народ” ще участва в управлението със зам. министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството, министър на външните работи, министър на енергетиката и министър на спорта.

„Демократична България” ще предложи вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и министрите на правосъдието и на електронното управление.

Заместник-министрите се назначават от премиера по предложение на съответния ресорен министър, е записано в споразумението. Ресорните министри определят и състава на политическите си кабинети. Всеки един от коалиционните партньори има право да предложи по един съветник, който да бъде назначен към всеки министър.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж