“Продължаваме промяната” събира подписи за извънредно заседание на НС в понеделник

Предполага се, че извънредното заседание има за цел гласуването на проектокабинета на коалиционните партньори

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

“Продължаваме промяната” събира подписи за извънредно заседание на Народното събрание в понеделник. Информацията беше потвърдена от Даниел Лорер и Кирил Петков, както и от Антоанета Цонева от “Демократична България”.

Предполага се, че извънредното заседание ще е за гласуването на проектокабинета на ПП, БСП, ИТН и ДБ, но официално потвърждение все още липсва.

По-рано Кирил Петков съобщи, че се надява коалиционното споразумение да бъде по-късно днес. Ако президентът връчи мандата в понеделник, а представителите на “Продължаваме прояната” отидат с готов проектокабинет, то той може да бъде гласуван в пленарна зала още същия ден.

Политическата “щафетна палка” в момента държи БСП, която в 13 часа започна своя Национален съвет. Точка едно от дневния ред на партийния орган е окончателното решение дали левицата ще постави подписа си под споразумението за коалиционно правителство. Заседанието се провежда при закрити врата.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж