Продължават действията на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на територията на Република Турция

Подобни
Новини

първи
първиhttp://първи.бг
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регионален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

В помощ на първия екип днес заминават още 20 доброволци

Продължават действията на служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на територията на Република Турция. Българският модул, в състава на който са 78 пожарникари и спасители, е изградил своя лагер на стадиона в гр. Бесни /на около 40 км западно от областния град Адияман/. Проведени са срещи с координационната група на място за разпределяне на задачите по издирване и спасяване.

Тази сутрин екип от 22 човека, сред които е и лекар от Медицинския институт на вътрешното министерство, са извършили спасителни дейности в района, оказана е необходимата медицинска помощ на пострадали хора. Всички служители на ГДПБЗН са в добро здравословно състояние.

Националната асоциация на доброволците в Република България организира 28 доброволци, които отпътуваха за пострадалите от земетресението райони в Република Турция още на 7-и февруари. Момчетата и момичетата са от „Аварийно спасяване – Пловдив“, „Пловдив 112“, Доброволно формирование „Мейдей“ и ДФ на Столична община. В помощ на първия екип, днес заминават още 20 доброволци, които следобед ще излетят с турските авиолинии. Доброволците са от клуб „Пещерно спасяване“ в Пазарджик, ДФ към община Топловград и други.

Екипите на Българския червен кръст, съвместно с екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, работят в района на гр. Адана. До момента те са извършвали дейности по издирване и спасяване на три места.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж