Надежда Йорданова: Проектът на българския закон “Магнитски” не може да бъде подкрепен

Обсъждат се три варианта на закона

Подобни
Новини

Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.

Проектът на българския закон “Магнитски”, който преди дни изтече в медиите, не съответства на Конституцията и на Европейската конвенция за защита правата на човека, поради което не може да бъде подкрепен. Това каза правосъдният министър Надежда Йорданова.

Работна група в министерството на правосъдието обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“, съобщи ресорният министър, цитиран от БНР.

“Става въпрос от една страна и за изготвяне на самостоятелен закон със самостоятелна процедура, или съответно прилагане на процедурите, които в момента съществуват по закона за мерките срещу изпиране на пари, включително беше обсъждан и вариантът… дали да не се измени законът, който е свързан със защита срещу тероризъм. Но всичко това е въпрос на дискусия, така че когато сме готови, ще обявим законопроекта.”

Окончателното предложение ще бъде представено за обсъждане на коалиционните партньори, каза още Йорданова.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж