Проф. Герджиков: Държавната машина работеше за Радев, но ние самите не се справихме

Той обясни, че се връща в университета и няма да продължи политическия си път

Подобни
Новини

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://xn--b1amte3c.xn--90ae
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков даде първи коментар след изборната загуба на балотажа срещу настоящия държавен глава Румен Радев. Герджиков призна голямата разлика и пое отговорност за загубата.

“Разликата е голяма, не се справихме, грешката е в нас. Но през последните дни се видя, че цялата държавна машина работи за Радев. Репресията на силовите министерства беше в негова полза. Рашков – говорител на предизборния щаб. 40 дни се опитваха да ми пришият зависимости от партии и хора. Това не е дебат”, каза Герджиков.

Според него, усилията в кампанията му не са останали безплодни и неговата кандидатура е повлияла на политическия стил в страната.

“Очевидно не сме убедили всички граждани, че визията ни е добра. Проблемът е, че хората не вярват на никого. Гласовете на нашите избиратели ще продължат да се чуват и ще видим как ще продължим. Нямам предвид обаче политически кариера. Връщам се в университета”, обяви той.

За проф. Герджиков, най-негативният извод от балотажа е ниската избирателна активност и фактът, че около 80% от българите не са били представени на президентския вот. Той не изключи възможността в определен момент да работи заедно с Радев.

“Работил съм с много хора, с които ни разделят противоположни виждания за нещата”, завърши ректорът на СУ.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж