Проф. Герджиков: Постигнахме основната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата е голяма

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25% могат да се преодолеят, поради много фактори, включително от това, че имаше 23 президентски двойки, които вече не участват в надпреварата. Всички партии, които са издигнали такива кандидати, очевидно не са били доволни от начина, по който протече първият мандат на г-н Радев и сега няма логика да подкрепят него.

Това заяви пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата на президентите.

“Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждал, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа”, допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

“Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета”, добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като “абсурдна”.

“Телевизия “Алма Матер” никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио”, уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

“Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс”, каза още проф. Анастас Герджиков.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж