Проф. Кантарджиев: Не може да издадеш заповед, която няма да се изпълнява

Според него въпросът за сертификатите е трябвало да бъде поставен още през лятото

Подобни
Новини

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.

Проф. Тодор Кантарджиев с остра критика към министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Поводът – въведените от здравните власти противоепидемични мерки и „зелените сертификати“.

„Ниско имунизационно покритие, неспазващи се мерки. Не може да издадеш заповед, която няма да се изпълнява. Не се приема мнението на експертите. Не можеш да кажеш, че ще се искат сертификати на децата от 12 до 18 години за ваксинацията. Каза го министърът, след 2 часа го отменя и учениците от затворените гимназии сега в момента са по увеселителните заведения и по моловете, няма да ходят на училище, ще ходят по моловете”, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

„Въпросът за сертификатите трябваше да се постави лятото, въпросът за ваксинирането също трябваше да се постави тогава, изгубихме златни месеци, когато нямаше разпространение на вируса“, заяви още бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той беше пенсиониран по времето на първото служебно правителство на Румен Радев.

Според него мярката за тестването на децата има смисъл, но е трябвало това да се случи през лятото.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж