Променят маршрутите на трамваи 6 и 7 заради ремонт

Разкриват временна заместваща автобусна линия

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Променят маршрутите на трамвайни линии 6 и 7 от сряда. Причината за това са ремонтните дейности на релсовото трасе по ул. “Алабин”, както и на кръстовището на бул. “Христо Ботев”, където също се налага временна промяна в организацията на движение. За времето на реорганизацията се разкрива временна автобусна линия.

Движението в участъците няма да бъде спирано, но ще бъде стеснено и затруднено. Движението по бул. “Христо Ботев” между ул. “Бистрица” и ул. “Алабин” ще се осъществява двупосочно само в едно пътно платно.

Трамвай 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ – пл. “Македония” – ул. “Алабин”, пл. “Журналист”.

В допълнение към временния трамвай, ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ – ул. “Гурко”, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. “Драган Цанков”.

Интервалът на движение на превозните средства ще се запази на 4-5 мин. в час пик и 6-7 мин. извън него. Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“, е използването на автобусна линия 204, която се движи на интервал от 7-8 минути и преминава по BUS лентата.

Редовната линия на трамвай N 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. Обеля – Централна гара – ухо кв. Орландовци. 

За обезпечаване на транспорта в кв. “Иван Вазов” ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв. “Иван Вазов” до “Петте кьошета”. По трасето се разкриват спирки на бул.”Витоша” и бул. “Пенчо Славейков”, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7.

Интервалът на движение на заместващата линия ТМ6 ще е 10 минути.

Гражданите с абонаментна карта за съответната линия, ще могат да я използват и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж