Протест срещу изборния туризъм блокира част от АМ „Марица“

Няма засилен трафик от автобуси към България с гласуващи

Подобни
Новини

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://xn--b1amte3c.xn--90ae
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

Протест блокира временно АМ “Марица” на ГКПП “Капитан Андреево”.

Към 9:00 ч около 50 души се събраха чрез социалните мрежи на магистралата, за да “спрат изборния туризъм”. В същото време на пункта се провеждаше и акция срещу контрабандата, което допълнително затрудни влизането на граждани от Турция.

“Не искаме Турция да определя кой ще ни е президента. Няма да отстъпим и късче от България”, каза лидерът на протеста Веселин Илчев. Той уточни, че сам е събрал протестиращите и исканията им са единствено да се прекрати изборния туризъм, за който той имал данни още на първия тур.

Нито на границата с Турция, нито по магистралата, обаче, имаше засилен трафик от автобуси към България с гласуващи.

След кратки преговори с властите протестиращите освободиха магистралата, но обявиха, че ще останат в символичен протест до края на деня.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж