Противодействието на нелегалната миграция и тероризма ще обсъди Иван Гешев в рамките на посещение в Република Турция

Подобни
Новини

първи.бг
първи.бгhttps://www.prv.bg
“първи.БГ” събира на едно място новинарския поток от добре познатите newsONE, cultureONE и BulgariaONE. Медията е с 5 центъра (хъбове) – Национален, Регинонален, Криминален, Развлекателен и Културен. Нашата идентичност e изцяло на български език. Дори може да посетите сайта, използвайки домейна на кирилица - първи.бг. От технически съображения и лесна достъпност за хората от чужбина ще работи и домейна www.prv.bg. В “първи.БГ” ще налагаме използването на чист български, като част от политиката на медията да опази и съхрани езикът ни. “първи.БГ” отразява само и единствено новини от и за България и всичко случващо се в страната ни.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на посещение в Република Турция. От българска страна в делегацията участва и завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.


В Анкара са планирани срещи на Иван Гешев с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министъра на правосъдието Бекир Боздаг.


В рамките на разговорите между ръководителите на българската и турската прокуратури ще бъдат обсъдени наказателноправни въпроси от взаимен интерес и борбата с тероризма. Акцент при срещите на българския главен прокурор с турските официални лица ще бъде поставен и върху общите усилия по противодействие на засиления миграционен натиск в региона и пресичане дейността на трансграничните канали за този вид престъпност.

- РЕКЛАМА -spot_img

Най-новото
Виж